1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tiiger minu sees
  4. INTERVJUU: Artjom Savitskil “tiigerlikult” rajusid ja ausaid laule jätkub
INTERVJUU: Artjom Savitskil “tiigerlikult” rajusid ja ausaid laule jätkub

INTERVJUU: Artjom Savitskil “tiigerlikult” rajusid ja ausaid laule jätkub

Tallinnas leiab 28. oktoobril Tiigrioru ehituse toetuseks aset heategevuskontsert „Tiigri tee”.

Esinevad Ivo Linna, Heidy Tamme, Alen Veziko, Karl Madis, Sissi, Artjom Savitski, Uku Suviste, Ott Lepland, Hanna-Liina Võsa, Kaire Vilgats ja Luisa Rõivas. Õhtut juhivad Saara Kadak ja Jan Uuspõld.

Mis oli Artjom Savitski esimene mõte, kui teda paluti osalema heategevuskontserdil „Tiigri tee“? Kuna ta on tiigri uue kodu ehitamise heategevusprojektiga juba pea kaks aastat seotud olnud, oli see mõte väga hea. „Olen rõõmus, et saan aidata ja kaasa lüüa suures ettevõtmises, mis loodetavasti annab meie tiigrile uue hingamise. Lisaks kõigele teeb see loomaaia paremaks ja atraktiivsemaks ning kindlasti toob juurde ja tagasi palju uusi ja vanu külastajaid,“ ütleb Artjom.

Millised laulud olete sellel kontserdil esitamiseks valinud?

Laulude osas valik veel käib, kuid kindlasti midagi enda repertuaarist. Mul neid “tiigerlikult” rajusid ja ausaid laule küll.

Kui olulisel kohal on teie elus loomakaitse, keskkonnakaitse ja heategevus laiemalt?

Armastan loomi, loodust ja headust, seega tähtsal. Soovin, et kõigil siin elus läheks hästi ja me ühiskonnana suudaks leida natuke parema tasakaalu, kui seda on praegu: võimalikult vähe looduse-, loomade- ja nende elupaikade hävitust, vähem kurjust.

Olete ka varem panustanud selle heaks, et tiigripere saaks loomaaias uue kodu Tiigrioru. Mis on teie arvamus, kas Tiigrioru vajalikkus on juba jõudnud üldsuseni? Mida annaks veel teha?

Seda teemat on piisavalt käsitletud igal pool meedias ja muudes kanalites, kuid see ei tähenda, et peaks peatuma. Hetkel on mul jäänud mulje, et pigem on suunitlus olnud tele, netiportaalid ja trükimeedia. Soovitaks tugevalt ette võtta ka sotsiaalmeedia: suunamudijad, vlogijad, blogijad. Instagram, Facebook, Youtube jne. Sellel meedial on samuti tohutu võim.

Kuidas iseloomustate seda jõudu, mis tekib sellise heategevusliku kontserdiga?

Kuna kontserdil esineb palju Eesti lauljaid, on see võimas jõud. Tegemist ju suure ühislaulmisega tiigri auks. Loodame, et see toob ka kasu.

On teie kodus tiigriga seotud asju: kujukesi, meeneid vms?

Ei ole veel, aga elu on pikk. (Naerab.)

Head Uudised GoodNews