1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Balti Kaitsekolledži õppurid tegid lasteaiale kingituse
Balti Kaitsekolledži õppurid tegid lasteaiale kingituse

Balti Kaitsekolledži õppurid tegid lasteaiale kingituse

Balti kaitsekolledži ühendstaabi ja kõrgemate riigiametnike kursuse õppurid andsid eile õhtupoolikul Tartu lasteaiale Sirel üle mänguasjad ja spordivarustuse tänuks Tartus veedetud õppeaasta eest.

„Kaitsekolledži õppurid on annetanud erinevatesse Tartu heategevusprojektidesse aastaid, meil on rõõm seda toredat ja üllast traditsiooni jätkata,“ ütles kursuse vanem major Sandris Gaugers Läti kaitseväest. „See on vähim, mida saame teha tänutäheks Tartu kogukonnale siin veedetud suurepärase aja eest.“

Kaitsekolledži 54 õppurit 16 riigist kinkisid lasteaiale mänguasju ja spordivarustust, sealhulgas rattaid, mänguautosid ja palle.

Sireli lasteaia aitas välja valida Tartu linnavalitsus, kuna kursuslased soovisid aidata just lapsi. „Meie esialgne plaan lasteaia remondis kaasa lüüa ei õnnestunud, seetõttu otsustasime lasteaeda tuua mänguasju ja spordivahendeid, mida nad ise soovisid,“ ütles Gaugers.

Balti kaitsekolledž on 1998. aastal loodud kõrgem sõjaline õppeasutus, mille eesmärk on koolitada operatiiv- ja strateegilise taseme julgeolekuvaldkonna juhte. Kolledži kursustel keskendutakse nüüdisaegsete sõjaliste konfliktide analüüsile ja ühisoperatsioonide planeerimisele, samuti tulevikutrendide prognoosimisele. Balti kaitsekolledž on üks väheseid ingliskeelseid NATO vastava taseme õppeasutusi väljaspool Suurbritanniat ja Ameerika Ühendriike. Sealjuures keskendub kolledž väikeriikide kaitse spetsiifikale.

Head Uudised GoodNews