1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Käo Tugikeskus on toetanud erilisi inimesi juba 25 aastat
Käo Tugikeskus on toetanud erilisi inimesi juba 25 aastat

Käo Tugikeskus on toetanud erilisi inimesi juba 25 aastat

Juunis tähistab oma 25. aastapäeva Eestis ainulaadne Käo Tugikeskus, mis pakub tuge erivajadusega inimestele ja nende peredele. Koos keskusega töötaval Käo Põhikoolil aga täitub 10. tegevusaasta.

Käo Tugikeskus loodi 1996. aastal, et pakkuda sügava intellekti- ning liitpuudega lastele ja täiskasvanutele sotsiaalteenuseid loovas ja turvalises keskkonnas. Tugikeskuse ülesandeks on liitpuudega inimeste hooldamine ja toimetuleku toetamine nii päevase kui ka ööpäevase teenusena. Abivajajatele pakutakse tuge nende parima võimaliku eneseteostuse saavutamiseks, mida väljendab ka keskuse tunnuslause: „Võrdväärsena inimeste seas“.

„Keskuse tööperes on sära, positiivsust ja sisemist jõudu, et olla olemas erilistele inimestele ja nende peredele. Käo pere pühendumus oma igapäevatööle on meile kõigile eeskujuks,“ ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina. „Veerandsaja tööaastaga on tugikeskus saanud väärtuslikke kogemusi, kuidas toetada nii väikesi kui ka suuri, kes seda kõige enam vajavad. Hea meel on näha, et arendustöö kestab keskuses järjepidevalt ning klientide heaolu parendamiseks tehakse suuri pingutusi. Soovin, et rõõm ja teotahe püsiks selles väga vajalikus majas ka edaspidi.“

„Käo Tugikeskus saab püsida ja liikuda edasi nii, et võtame kaasa kõik, mis on hästi tehtud, väärtustame oma tegevust iga päev ja vaatame tuleviku suurte eesmärkide poole,“ lisas keskuse direktor Marina Runno. „Veerandsaja aastaga on 14 teenusekasutajaga asutusest kasvanud kolme üksusega asutus, kus saab hoitud ja toetatud nüüd juba 104 inimest. Lisaks päevasele tegevusele ja hooldusele pakume ka majutusega teenust. Töötajaid on meil samuti üle saja – just nii palju on meil hoolivaid, professionaalseid ja pühendunud inimesi, kellest igaühel on tugikeskuses oluline roll.“

Käo Tugikeskus on Eestis ainulaadne, kuna koostöös Käo Põhikooliga pakutakse lastele võimalust saada nende erivajadustele vastavat sotsiaalhoolekande- ja haridusteenust tervikuna. Tugikeskuses saavad päevahoiuteenust lapsed, kellel on tuvastatud raske või sügav puue. Ühtlasi aitab keskus sellega vähendada puudega laste vanemate hoolduskoormust ja luua neile tingimused tööl käimiseks. Käo Põhikool on õppemaksuta erakool, mille asutas MTÜ Inimeselt Inimesele 10 aastat tagasi. Kool on haridusliku erivajadustega lastele, kes õpivad põhikooli lihtsustatud riikliku õppekava alusel toimetuleku- või hooldusõppes.

Koos linna toega pakutakse Käo Tugikeskuses raske ja sügava puudega täiskasvanutele erihoolekande teenuseid – igapäevaelu toetamise teenust ja päeva- või nädalahoiuteenust.

10. juunil tähistas Käo Tugikeskus oma 25. ja Käo Põhikool 10. aastapäeva piduliku juubeliüritusega.Täna, 16. juunil aga korraldati Pae keskuse õuealal (Pae 37/ Võidujooksu 18, Tallinn) kahe asutuse ühine juubelikontsert.

Head Uudised GoodNews