1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kunstnik Anu Raud algatas mulgi kinnaste kinkimise aktsiooni
Kunstnik Anu Raud algatas mulgi kinnaste kinkimise aktsiooni

Kunstnik Anu Raud algatas mulgi kinnaste kinkimise aktsiooni

Kunstnik Anu Raud on algatanud mulgi kinnaste kinkimise aktsiooni avalikkuse ees sageli viibivatele inimestele.

Kingitusega käib kaasas tingimus tulla kinnastele Heimtalisse ise järele ja kohustus neid usinalt avalikel üritustel kanda. Iga kingisaaja valib ise endale meeldivaima mustri ja suurusega kindad. Praeguseks on kindad saanud Sirje ja Alar Karis, Karin ja Toomas Asser, Toivo Lõhmus, Ingrid Tersman, Tõnu Kaljuste, Arvo Pärt, Helgi Sallo.

„Meile olulised ja meid kaitsvad mustrid elavad vaid siis, kui nad on kasutuses,“ rõhutas Anu Raud ja lisas: „Külm aeg on ees, seega võimalusi kaunite mustritega kinnaste kandmiseks on palju.“

Eesti rahvusmustritega kindad tuntud inimeste käes võiksid inspireerida ja innustada ka teisi vanu kindakirju uuesti hindama ja austama ning uhkusega kandma. Kindad on kudunud Kudujate Koopiaklubi Eesti Rahva Muuseumi ja Viljandi Muuseumi kogudes olevate kinnaste eeskujul.

Armastatud tekstiilikunstnik Anu Raud tähistas sel kevadel 80 aasta juubelit. Kogu aasta vältel on kunstnik ka ise kingitusi teinud: Päikesekiire lasteaiale andis ta üle enda loodud põrandavaiba „Ringmäng“, Heimtali kogukonnale pakkus suure vaipade ülevaatenäituse, mida lõpuks külastas pea 6000 inimest. Ta avaldas isegi uue raamatu „Hea karjane“.

  • 6. oktoobril toimub Anu Raua 80. sünnipäevale pühendatud konverents „Pärandvara“, mida ERMi Heimtali muuseum korraldab koostöös TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia ja Kõrgema Kunstikooliga Pallas.
Head Uudised GoodNews