1. Avaleht
  2. Aitäh elule
  3. Video ja fotod! Getter Jaani: me peame õppima suhtuma mõistvalt kõikidesse
Video ja fotod! Getter Jaani: me peame õppima suhtuma mõistvalt kõikidesse

Video ja fotod! Getter Jaani: me peame õppima suhtuma mõistvalt kõikidesse

DSC_4205Tallinna Televisiooni heategevusprojektis “Aitäh elule!” löövad kaasa neli tuntud artisti, kes on otsustanud aidata teadvustada ühiskonnale autismispektri häirega inimeste ja nende elus hakkamasaamisega seotud teemat. Üks sellest nelikust on lauljata Getter Jaani, kellele pole heategevus sugugi võõras ja kes soovib hädasolijad alati jõudumööda aidata.

Getter, te lööte kaasa projektis “Aitäh elule”, mis keskendub täiskasvanud noorte vaimupuudega autistide probleemidele. Kuidas te sellest projektist kuulsite ja miks otsustasite kaasa lüüa?

Minuga võttis ühendust üks väga armas naisterahvas, saate toimetaja Gertrud Rei, kes küsis, et kas ma oleksin valmis aitama ja kaasa lööma “Aitäh elule!” heategevusprojektis.

DSC_4197

Kas vajasite pikka mõtlemisaega?

Ei, vastus tuli kohe.

Kas teie karjääri juures tuleb sageli ette, et teid palutakse heategevusprojektides kaasa lüüa?

Jah, seda on ikka olnud ja kui ma suudan, siis soovin alati abivajajaid aidata.

DSC_4179

On teil varem olnud kokkupuutumisi autismispektri häirega inimestega?

Jah, ma olen selliste inimestega kokku puutunud ja mitte ainult üks kord, nii nendega, kellel on diagnoositud autism ja kindlasti on ka neid, kelle kohta ma seda lihtsalt ei tea ja kes ei pruugi ka ise sellest teadlikud olla. Ma arvan, et me ei tohi hukkamõistvad olla, teadmata midagi inimesest ja tema olukorrast.

DSC_4210

On teil sel teemal mingi sõnum kõigile Eesti inimestele?

Me oleme kõik omapärased ja omamoodi, aga me ei tea kunagi, kes meile vastu tuleb ja mis mured on sellel inimesel. Me peame õppima suhtuma mõistvalt kõikidesse.

Vaata videot! “Aitäh Elule!” – Getter Jaani “Mina tahan aidata, aita ka sina!”

Vaata galeriid!

« kohta 2 »
Head Uudised GoodNews